Címlap

  • 2015. OKTÓBER 21. 2402

    2015. október 31. (szombat)

    Érdekes cím egy modellek bemutatására szánt szösszenetnek. De valószínűleg sokan tudják, hogy erre az időpontra utazott előre Marty McFly és Doki a Vissza a jövőbe trilógia második részében. Elmúlt a dátum, és ugyan Marty nem érkezett meg, de egy modellgyártó megcsinálta a három rész DeLorean-jainak 1:24-es kicsinyített mását. Szokásomtól több pontban is eltérek, egyrészt három modellt veszek górcső alá, és egyik sem a csillagos márka kicsinyített mása.

    Térjünk rá hát a modellekre, már a csomagolása is beszédes, egyedi, nem a gyártó manapság megszokott zöldes dobozaiban vannak az autók, hanem a részekre utaló tárolót kaptak, hátulján képekkel és a sztori rövid ismertetésével.

    A gyártó modelljei változatos minőségűek, ezen autók inkább az átmenet a játék és a modell között kategóriát képviselik, kicsit elnagyoltak, csak a szárnyas ajtók nyílnak, de nem ezért szeretjük ezeket a DeLorean-eket.

    Egyes részletekre viszont nagyon ügyeltek, megvannak a belsejében a kezelőszervek, és próbálták imitálni az extra kijelzőt is.

    Megvan az első rész rúdja, mellyel a villámcsapást „szelídítik meg”, és megvannak a Mr. Fusion erőművek is (sajnos ez nem valósult meg).

    Összességében bájos darabok, és azoknak, mint én, akik szerették a filmet, kedvesek is.

    Kapus Krisztián

    Fotó: Csáthy & Kapus

    lapozzon vissza